Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Na koga je mislio Zovko: na Jašić, Paliagu ili Pastrovicchija?

0
Na koga je mislio Zovko: na Jašić, Paliagu ili Pastrovicchija?

„Problem lokalnih šerifa, problem gušenja pravog istraživačkog novinarstva u Istri je evidentan, možda čak i više nego u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske. Stalno se govori kako je Istra najprogresivniji dio Hrvatske, a kada se pogleda i zagrebe po medijskoj sceni, vidi se da je to daleko od progresivnosti i da tu vlada jedan politički mrak. Jednostavno se ispod žita dogovaraju stvari, plaćaju se naručena peglanja nečijih imidža, a za nas iz Hrvatskog novinarskog društva je to neprihvatljivo“, kazao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko na tribini "Financiranje medija iz proračuna: Medijske slobode i lokalna politika", održanoj 19. svibnja u Društvenom centru Rojc.

Ne znam na koje sredine i koje lokalne šerife se odnosi ova izjava, ali pretpostavljam da je Zovko mislio na gradonačelnicu Pazina Suzanu Jašić (Možemo!), koja je ove godine sredstva namijenjena medijima dodijelila portalu s minimalnom čitanošću, osnovanom tek nekoliko mjeseci prije raspisivanja natječaja, ali koji, naravno, ne kritizira ni ne propituje njezinu vlast, a u kategoriji 'istraživačkog novinarstva' poticala je medije koji ne istražuju pazinsku gradsku vlast.

Možda je mislio na rovinjskog gradonačelnika Marka Paliagu (IDS), koji raspisuje natječaj za medije s takvim uvjetima da se na njega može javiti samo jedan medij?

Ipak, čini mi se da je Zovko, zapravo, mislio na gradonačelnika Vodnjana Edija Pastrovicchija (nezavisna lista), koji je najviše novaca za medije dao portalu koji služi isključivo za peglanje njegovog imidža. Iako je čitav njegov dosadašnji mandat opterećen aferama, nezakonitostima i šlampavošću, o tome na tom portalu još nikada nije zabilježen niti jedan članak. 

Budući da su neki od članova te redakcije na najistaknutijim dužnostima u HND-u, pa iz prve ruke znaju što smiju, a što ne smiju pisati o Pastrovicchiju, uvjeren sam da je Zovko mislio upravo na vodnjanskog šerifa.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa