Komentar dana Nenada Čakića

Članovi Inicijative za Lungomare bi sami trebali odbiti Povelju Grada Pule  

0
Članovi Inicijative za Lungomare bi sami trebali odbiti Povelju Grada Pule  

Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Pule, a na prijedlog troje gradskih vijećnika političke platforme Možemo! za ovogodišnju Povelju Grada Pule predložio je Inicijativu za Lungomare.

Odbor ima pet članova, a prijedlog je prošao jer je dobio podršku dvoje članova, koje je predložio Možemo!, još u vrijeme kada su bili dio vladajuće koalicije u Puli. Treći presudni glas Inicijativa je dobila od IDS-ovca Valtera Boljunčića, čime je samo potvrđeno da je Možemovcima u Puli IDS postao najpouzdaniji politički saveznik.

Iz aviona je vidljivo da je ovaj prijedlog najobičnija politička provokacija Dušice Radojčić i Možemovaca, uz svesrdnu podršku IDS-a.  

Ako Gradsko vijeće Pule na sjednici 25. travnja prihvati prijedlog Odbora za dodjelu nagrada dogodit će se presedan nezabilježen u istarskoj političkoj povijesti – da jedna politička inicijativa dobije godišnje priznanje nekog grada ili općine.

Ako Gradsko vijeće podrži odluku Odbora od toga će najviše štete imati upravo Inicijativa za Lungomare, jer će time i službeno priznati da su tek aktivističko krilo jedne političke stranke, koji su pristali sudjelovati u najnovijem političkom igrokazu stranke Možemo! i IDS-a.

Stoga bi članovi Inicijative, radi vlastite vjerodostojnosti, sami trebali odbiti to priznanje.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa