Komentar dana Nenada Čakića

Sanja Radolović nova je saborska politička zvijezda iz Istre

1
Sanja Radolović nova je saborska politička zvijezda iz Istre

Pisao sam nekoliko puta na ovom mjestu kako Istra nakon IDS-ovaca iz 90-ih godina, te kasnije Damira Kajina, Ivana Heraka, Peđe Grbina i Nansi Tireli, nije imala saborske zastupnike s nacionalnom vidljivošću.

Danas svaki malo bolje politički informiran Istrijan iz prve može nabrojati barem tri Mostova zastupnika, ali nisam siguran da zna sva tri IDS-ova zastupnika, stranke koja nakon odlaska Kajina nikako da stvori zastupnika koji bi svojim istupima bio zanimljiv novinarima nacionalnih televizija ili komentatorima političkih rubrika u dnevnim novinama.

No, kad već neće među IDS-ovim zastupnicima (kojima je tradicionalno pripadala ta čast), nova istarska saborska zvijezda pojavila se u drugom stranačkom taboru, u klubu SDP-a.

Saborska zastupnica Sanja Radolović iz Pule u samo nešto više od mjesec dana postala je pravi politički hit, najveća istarska politička zvijezda, koja je uz pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića u ovom trenutku najpoznatija istarska političarka izvan Istre.

Šira hrvatska javnost upoznala ju je nakon duhovite saborske prepirke koju je na sjednici 23. veljače imala s HDZ-ovcem Antonom Klimanom. Njezina rečenica upućena Klimanu „Znam da biste vi voljeli da ja s vama šetam po ministarstvima“ nasmijala je i premijera Andreja Plenkovića, koji je prisustvovao aktualnom satu, a prenijeli su je novinari svih vodećih medija. U televizijskim dnevnicima toga dana bila je među glavnim vijestima.

I nakon toga je krenulo. Odjednom su je svi mediji počeli 'primjećivati' pa ju je 22. ožujka Net.hr uvrstio u svoj serijal „Žene koje su stale Plenkiju na žulj“, a šest dana kasnije ugledni novinar Dražen Ciglenečki iz Novog lista posvetio joj je cijelu svoju kolumnu.

Status nove političke zvijezde Sanja Radolović definitivno je potvrdila na saborskoj sjednici 30. ožujka kada je zajedno sa stranačkim kolegom Arsenom Baukom dala podršku Nikoli Grmoji, koji je netom prije toga izbačen sa sjednice. Da podsjetimo, kazavši kako nakon uskraćivanja govora Grmoji nema nikakvog smisla sudjelovati u raspravi o toj točki, preostalo vrijeme za svoje obraćanje Bauk je za saborskom govornicom proveo šuteći dok je s mobitela pustio pjesmu 'Chicago' Jure Stublića. Potom je pozvao kolegice iz kluba SDP-a da mu se pridruže ispred govornice. Najprije je došla Mirela Ahmetović, a potom mu se, upadljivo žvačući, poput neke tinejdžerske frajerice i drske srednjoškolke, pridružila i Sanja Radolović. Prizor za pamćenje i završni čin njenog ulaska u prvu hrvatsku političku ligu. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa