Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Je li vodnjanski Infobip u financijskim problemima?

0
Je li vodnjanski Infobip u financijskim problemima?

Je li vodnjanski informatički div Infobip u financijskim problemima? Naravno da nije, ali takav bi se dojam mogao steći praćenjem javnih poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija, koje početkom svake godine raspisuju pojedini istarski gradovi i općine.

Naime, Infobipov portal uredno se javlja na sve natječaje i skuplja financijske mrvice iz gradskih proračuna. Pa je tako Grad Pula Infobipovom portalu dodijelio 8.600 eura, Grad Labin 1.551,05 eura, a Grad Pazin 3.000 eura potpore. Ovih dana doznat ćemo koliko im je dodijelio Grad Vodnjan. Na natječaju Grada Rovinja nisu ni konkurirali jer on je složen tako da se na njega može javiti samo rovinjski radio. 

Dakle, nešto više od 13.000 eura, koje su mogle dobiti male redakcije, otišlo je Infobipovom portalu. Naime, gradovi imaju točno limitirane iznose za potpore medijima. To znači da je svaki euro, koji je iz nekog gradskog proračuna izdvojen za Infobipov portal, oduzet nekoj drugoj redakciji.

To što se Infobipov portal javlja na natječaje za potpore medijima isto je kao da se Plava laguna ili Valamar Riviera jave na natječaj za poticaje ugostiteljima. (Foto: Duško Marušić /PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa