Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Za svaku tučnjavu je potrebno dvoje. Najmanje!

3
Za svaku tučnjavu je potrebno dvoje. Najmanje!

Jedna obična tučnjava na Platku bila je vijest dana u svim hrvatskim medijima, toliko da su se na nju referirali i inače bezidejni hrvatski oporbeni političari. Peđa Grbin u svemu vidi političke zavjere, pa je i od ovog incidenta pokušao iskonstruirati nacionalni politički slučaj.

Kao, policija je nešto pokušala zataškati, jer medijima nisu poslali izvješće o ovom incidentu. Pa gdje bismo stigli kada bi policijske uprave u svojim dnevnim izvješćima izvještavale o svakoj tučnjavi ili naguravanju.

Incident je u medijima odmah dobio tipične crno-bijele konture. S jedne strane smo imali dva kickboxera, dvoje ništarija koji su se autom preseravali na snijegu i uz to još – s BMW-om. Kud ćeš veći krimen nego kada neko sranje u prometu napraviš s BMW-om.

Kada tome dodate face i frizure tipične za 'sivonje', ovo dvoje budala u medijima (i javnosti čije stavove kreiraju ti isti mediji) nisu imali nikakve šanse. To više što su na drugoj strani, kao žrtve, bili članovi HGSS-a, hrabri i pošteni dečki, moralne vertikale našeg društva koji u slobodno vrijeme, dakle volonterski, spašavaju ljudske živote. Slažem se, na prvu je lako bilo odabrati stranu.

No, naši stari ljudi su govorili: „Dinar nikad ne rošta sam“. Za tučnjavu je uvijek potrebno dvoje. U svojih 56 godina života nikada se s nikim nisam potukao, niti je mene netko fizički napao iako sam bio u mnogim dramatičnim i uzavrelim situacijama, mnogi su mi prijetili i 'obećavali' batine. Možda zbog toga što nisam agresivna, bahata i drska osoba s kratkim fitiljem.

Da nisam u krivu shvatio sam kada je policija prijavu podigla i protiv jednog HGSS-ovca. Znao sam da tako nešto ne bi učinili ako nisu imali dokaza, naročito u situaciji kada je čitava zemlja prema dvojici kickboxera imala odnos na granici linča.

Video snimka koju su sinoć objavili RTL i Nova TV, potvrdila je moje sumnje. Ona naravno ne amnestira kickboxere, jer onaj tko šakom udara djevojku ili nogom cipelari muškarca na podu zaslužuje da mu se dogodi slično ili gore, da ga netko dobro istambura i 'ubije Boga u njemu', jer nasilnici razumiju samo nasilje.

Ali snimka je pokazala da ni HGSS-ovci i njihovi prijatelji nisu 'rože e fiori'. Na početku snimke kickboxer sasvim pomirljivo ide prema HGSS-ovcu i traži pomoć. Na snimci najprije vidimo vrlo agresivno ponašanje HGSS-ovca, a tek potom ga kickboxer udara. Na snimci vidimo da drugi HGSS-ovac uopće ne pokušava smiriti situaciju, nego drugog kickboxera baca na pod. Na snimci vidimo da ništarija udara djevojku, ali isto tako vidimo drugu djevojku koja štapom za skijanje udara njegovog prijatelja.

I naposljetku, od policije doznajemo da su svi sudionici tučnjave bili pijani. Za svaku tučnjavu je potrebno dvoje. Najmanje.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa