Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Čini se da su i IDS i Miletić promašili temu

2
Čini se da su i IDS i Miletić promašili temu

U IDS-u su se jučer pohvalili da je stranicu bespravnagradnja.hr, koju je pokrenulo 17 IDS-ovih gradova i općina, u manje od 24 sata posjetilo više od 3.700 građana.

Zašto se hvale s tako malom brojkom, bilo je prvo što sam pomislio. Naime, ako tu brojku usporedimo s brojem čitatelja dva najčitanija istarska portala, kojima je vijest o pokretanju IDS-ove stranice bila glavni članak toga dana, onda se čini da je jako malo Istrana pokazalo interes za informacije o bespravnoj gradnji.

Istoga dana, 25. siječnja, portal Glasa Istre zabilježio je 79.214, a Istarski.hr 29.716 jedinstvenih posjetitelja. Iako Glas Istre, za razliku od našeg portala, objavljuje puno sadržaja koje tematski nisu vezani za Istru, pa putem platforme Midas dnevno privlači i značajan broj čitatelja izvan Istre, ako našim brojkama pridodamo i ostale istarske portale, te nacionalne medije, barem 80 tisuća čitatelja je vidjelo vijest o pokretanju stranice o besplatnoj gradnji. Od te brojke njih samo 3.700 pokazalo je interes za stranicu.

Ne znam koliko je čitatelja otvorilo tu vijest na portalu Glasa Istre, ali od naših gotovo 30 tisuća to je u dva dana učinilo tek njih 3.000. Za usporedbu, vijest o pčelaru iz Kaldira samo je u jedno popodne zablježila preko 2.500 klikova.

To znači da su i Boris Miletić koji na bespravnoj gradnji jaši već godinu dana i IDS, koji je pokretanjem stranice ovu problematiku odlučio vratiti u svoj program, promašili temu. Problematika bespravne gradnje očito nije u fokusu većine istarskih birača.

To znači da će i Boris Miletić, kao potencijalni nezavisni kandidat na izborima za župana 2025. godine i IDS, koji već dvije godine ima krizu identiteta, puno energije potrošiti za nešto što ogromnu većinu Istrana ne zanima. 

Nažalost, pritom će stradati mnogi nedužni građani, mnogi od njih su simpatizeri IDS-a ili Miletića, a mnogu su i članovi stranke.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa