Komentar dana Nenada Čakića

Prhatovu smjenu obilježile su tri činjenice

2
Prhatovu smjenu obilježile su tri činjenice

Samo pola godine nakon što ga je postavio na tu dužnost, pulski gradonačelnik Filip Zoričić smijenio je pročelnika Odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damira Prhata.

Do smjene je došlo nakon što su prošlog tjedna ustanovljeni propusti prilikom pripreme prodaje gradskog zemljišta na Valsalinama. Da podsjetimo, na propuste je ukazao IDS-ov saborski zastupnik i gradski vijećnik Marin Lerotić.

„Provjerili smo još jednom sve vezano za pripremu točke o prodaji zemljišta i mogu potvrditi da procedura nije ispoštovana te da dokumentacija koja je trebala biti dostavljena vijećnicima nije dostavljena i to je razlog mojoj odluci. Svaka prodaja mora biti obrazložena, dobro pripremljena, procedura ispoštovana i sva dokumentacija dostupna svima“, istaknuo je među ostalim gradonačelnik Filip Zoričić.

Na mjesto pročelnika doći će Anja Ademi, dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, dok će nju zamijeniti dosadašnji pomoćnik Igor Jovin.

Ovu smjenu obilježile su tri činjenice.

Prvo, Damir Prhat ostat će upamćen kao jedini pročelnik u povijesti Grada Pule kojeg su smijenila dva različita i politički suprotstavljena gradonačelnika. Da podsjetimo, Prhata je s iste dužnosti prije osam godina smijenio i tadašnji gradonačelnik Boris Miletić.

Drugo, pulski gradonačelnik ovim je potezom pokazao odlučnost kakvu rijetko viđamo u hrvatskom političkom prostoru, a ne sjećam se da se ikada nešto slično dogodilo u Istri – da je župan, gradonačelnik ili načelnik svom pročelniku dao otkaz zbog propusta na kojeg je ukazao oporbeni vijećnik.

I treće, Anja Ademi je postala dežurni vatrogasac pulske gradske vlasti. Nakon smjene direktora Fabija Giacomettija postala je v.d. direktorica Kaštijuna, a nakon smjene Prhata, postat će pročelnica najvažnijeg gradskog odjela. Je li doista riječ o nadprosječno sposobnoj ženi u rangu top mendžerice neke velike kompanije ili Zoričić jednostavno nikome ne vjeruje kao njoj, pokazat će vrijeme.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa