Komentar dana Nenada Čakića

Fenomen Lerotić: najaktivniji IDS-ov vijećnik u Puli je Miletićev čovjek

1
Fenomen Lerotić: najaktivniji IDS-ov vijećnik u Puli je Miletićev čovjek

Marin Lerotić, saborski zastupnik IDS-a i vijećnik te stranke u Gradskom vijeću Pule jučer je svojom presicom probudio posljednjih tjedana uspavanu pulsku političku scenu. Lerotić je, podsjetimo, zbog netransparentne prodaje gradskog zemljišta zatražio ostavku gradonačelnika Filipa Zoričića i pročelnika Damira Prhata.

Lerotić je uočio jednu proceduralnu pogrešku, koju je potom priznao i sam Zoričić, a Prhat se zbog nje ispričao gradskim vijećnicima. No, važnije od toga je što je Lerotić još jednom demonstrirao da je najaktivniji IDS-ovac u Gradskom vijeću Pule, koji se najbolje priprema za sjednice i najbolje 'vlada materijom'.

Problem za IDS je što oni vjerojatno ni sami ne znaju što bi s Lerotićem. Kako doznajem, Lerotić na Gradskom vijeću najčešće istupa samostalno, bez dogovora s Klubom IDS-a, pa sada imamo situaciju da je najaktivniji IDS-ovac u Vijeću osoba koja će se na idućim izborima možda kandidirati na nekoj drugoj listi.

Naime, ako Boris Miletić na iduće izbore izađe kao nezavisni kandidat za župana, vrlo je moguće da će Marin Lerotić, koji se nikada nije odrekao svog bivšeg stranačkog šefa, biti na Miletićevoj nezavisnoj listi. Kandidacijska lista za Skupštinu Istarske županije mora imati čak 41 kandidata, i aktualni župan, ako želi imati i značajan utjecaj u Skupštini, morat će je sastaviti od zvučnih imena, koja su mu ostala lojalna i nakon njegovog odlaska iz IDS-a.

Među njima sigurno neće biti jedan Tulio Demetlika. Naimebez obzira na njegov odličan odnos s Miletićem, Demetlika je ipak 'vojnik partije' koji je previše dao IDS-u da bi mu u smiraj svoje karijere okrenuo leđa.

No, Lerotić je mlad, politički ga je stvorio i formirao Boris Miletić i on bi mogao biti na Miletićevoj listi. Naravno, ako Miletić odluči ići na izbore.

 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa