Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Što uopće predstavlja nagrada za najbolji seoski advent?

3
Što uopće predstavlja nagrada za najbolji seoski advent?

Kršanu je najprije dodijeljena, a potom oduzeta titula najljepšeg Adventa u kategoriji općina, a koju je organizirao portal Gradonacelnik.hr.

Obrazloženje organizatora je da je u zadnjih sat vremena Kršan dobio minimalno 500 lajkova s lažnih profila. Gradonacelnik.hr je inače portal koji je pokrenula Hanza media i koji uglavnom služi za uzimanje novaca gradovima.

Kršanci su sada ljuti i razočarani i to s pravom. Jer te lažne profile mogao je organizirati i netko iz Velike, kojoj je sada dodijeljena nagrada oduzeta Kršanu.

Ali što uopće predstavljaju te nagrade za najbolje advente, najbolje liječnike i slično, koje se dodijeljuju glasanjem putem lajkova na društvenim mrežama?

Zagreb se za vrijeme pok. Bandića godinama hvalio titulom najboljeg adventa u Europi. A tko je glasao? Vjerojatno oni koji nisu imali novaca za posjetiti neki pravi advent poput onog u Beču ili u nekom njemačkom gradu, a ovi koji su bili u Beču i nikad nisu ni čuli za zagrebački event, vjerojatno nisu ni znali da postoji neko glasovanje ili su znali ali ih nije bilo briga za to.

Slično je i s glasovima za najbolje liječnike u ambulantama opće medicine. Pa kako netko može znati koji je liječnik najbolji, kada koristi usluge samo jednog?! Pa nisu liječnici supermarketi pa da se mogu uspoređivati.

Da se vratim na glasanje lajkovima za najbolje advente. Dakle, advent u Velikoj, selu u Slavoniji, proglašen je najboljim općinskim adventom. Koliki od vas će iduće godine poželjeti posjetiti to čudo od adventa?

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa