Komentar dana Nenada Čakića

Hoće li Paus istovremeno raspustiti predsjedništva nekoliko podružnica?

1
Hoće li Paus istovremeno raspustiti predsjedništva nekoliko podružnica?

Večeras se ništa dramatično neće dogoditi na sjednici predsjedništva Podružnice IDS-a Pule, na kojoj će, kako doznajemo, prisustvovati predsjednik stranke Dalibor Paus i glavni tajnik Saša Škrinjar.

Iako se u medijima špekuliralo da bi večeras moglo doći do raspuštanja pulskog predsjedništva, jer nije tajna da je vrh stranke nezadovoljan radom pulske podružnice, to se ipak neće dogoditi večeras, iz jednostavnog razloga što odluku o raspuštanju predsjedništva neke podružnice može donijeti samo predsjedništvo stranke.

„Predsjedništvo IDS-a prati ono što se događa u Puli. U Puli imamo velike ambicije. Moramo ubaciti u višu brzinu, naši članovi i simpatizeri to očekuju od nas. Pred nama su važne odluke po pitanju ustroja pulske podružnice. Ali to se neće dogoditi u srijedu, kao što mediji špekuliraju. U srijedu će se održati zajednički sastanak s predsjednikom stranke gdje će se otvoreno razgovarati o svim pitanjima. Eventualne odluke o pulskoj podružnici ovlašteno je donijeti samo Predsjedništvo IDS-a“, rekao mi je jedan od članova predsjedništva stranke.

„U vrhu IDS-a postoji konsenzus da interesi stranke moraju biti ispred interesa pojedinaca. Nema kompromisa oko toga i nikome se neće gledati kroz prste. Od svih predstavnika pulske podružnice očekujemo da imaju dovoljnu političku zrelost da mogu surađivati i zajednički raditi u interesu zajednice kojoj služe. U ozbiljnoj političkoj organizaciji poput IDS-a, timski rad je neophodan. Solirati i njegovati ego možete na nezavisnim listama“, rekao mi je ovaj visokopozicionirani IDS-ovac.

Dakle, iz ovoga se može zaključiti da će se raspuštanje pulskog predsjedništva sigurno dogoditi, ali ne večeras.

No, kako čujemo pulska podružnica nije jedina s čijim radom vrh stranke nije zadovoljan. Ništa bolje stanje nije ni u Pazinu i Buzetu, gdje je IDS također poražen na prošlim izborima, a nova vodstva podružnica su vrlo pasivna. Stoga neće biti iznenađenje ako Predsjedništvo stranke, na čelu s predsjednikom Daliborom Pausom, na istoj sjednici raspusti predsjedništva nekoliko podružnica.

U povijesti stranke tek je nekoliko puta došlo do raspuštanja predsjedništva podružnica, najčešće zbog pasivnosti ili loših međuljudskih odnosa, ali koliko je meni poznato, uglavnom na području Liburnije, gdje IDS već godinama nema utjecaj kakav je imao 90-ih godinama prošlog stoljeća.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa