Komentar dana Nenada Čakića

Nogometni travnjak koji je HNS namijenio Puli otišao u Labin

0
Nogometni travnjak koji je HNS namijenio Puli otišao u Labin

Iz Grada Labina 18. rujna su najavili veliku investiciju u sportsku infrastrukturu vrijednu čak milijun eura. Naime, u Vinežu će do kraja godine biti izgrađeno pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom za labinske sportaše.

Grad Labin je uložio 4 milijuna kuna u građevinske radove koji će biti zgotovljeni do 30. studenog, nakon čega će se postaviti umjetna podloga, vrijedna 3 milijuna kuna koju će financirati Hrvatski nogometni savez.

IDS-ov saborski zastupnik i pulski gradski vijećnik Marin Lerotić odmah je to iskoristio za kritiku aktualne pulske vlasti.

"Nakon što je Pula sport povećao cijene korištenja sportskih objekata, a u proračunu za 2022. godinu smanjeno financiranje sporta za gotovo 2 milijuna kuna, danas dolazi nova informacija da je nogometni travnjak koji je HNS namijenio za Pulu otišao u Labin. Drugi je to gubitak kada znamo da je lani također nogometni travnjak trebao biti postavljen u Puli, a završio u Metkoviću! Puna usta nove vlasti o sportu, a činjenice govore nešto sasvim drugo! Neznanje, nesposobnost i neiskustvo!", napisao je Lerotić.

Ne znam za travnjak 'koji je završio u Metkoviću', ali travnjak koji će do kraja ove godine biti postavljen u predgrađu Labina, doista je trebao biti postavljen na igralištu Uljanika na Valkanama. No, time Pula nije ostala bez svog travnjaka.  

Naime, HNS ima plan da u idućih nekoliko godina u svakoj županiji sufinancira postavljanje umjetne podloge na pet igrališta.

Do sada u Istri iz tog projekta nije uređeno niti jedno igralište jer se čekalo da Grad Pula pripremi potrebnu dokumentaciju i pripremi teren za igralište u Valkanama. Najviše se kasnilo zbog opstrukcije tadašnje predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić, ali kako ni nakon njezine smjene nisu učinjeni značajniji pomaci, a jedan od uvjeta je i da lokalna zajednica pripremi teren odnosno odradi građevinske radove, u priču se ubacio Grad Labin koji je sve to već imao, pa je preduhitrio Pulu.

Tako da se slobodno može reći da nogometni travnjak koji je HNS namijenio za Pulu ide u Labin. No, to ne znači da je Pula ostala bez HNS-ove donacije za travnjak, samo što će ga dobiti nakon Labina. Labin će umjetnu podlogu na svom pomoćnom igralištu dobiti već ove godine, a Grad Pula tek 2023. godine. A trebalo je biti obrnuto. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa