Komentar dana Nenada Čakića

Remi Istre u Splitu za veći je broj žitelja Pule bila loša nego dobra vijest

8
Remi Istre u Splitu za veći je broj žitelja Pule bila loša nego dobra vijest

Bojim se da ova sezona HNL-a neće biti zanimljiva kao prošla, kada se praktički do posljednjeg kola nije znalo tko će biti prvak, a čak četiri kluba bila su u igri za titulu.

Osim toga, ova će se sezona, ako je suditi po prvoj četvrtini prvenstva, biti drugačija još po nečemu – prvi put nakon dugo godina Istra 1961 neće se boriti za opstanak. Nakon deset odigranih kola klub iz Pule je na šestom mjestom s 12 bodova, duplo više od pretposljednje Rijeke.

U desetom kolu nogometaši Istre čak su otkinuli dva boda Hajduku na Poljudu i zamalo se vratili kući s punim plijenom.

Nažalost, ove rezultate neće pratiti neka posebna nogometna euforija u gradu Puli, a da ne spominjem ostale istarske gradove u kojima se Istra 1961 uopće ne doživljava.

Nogometni klub iz Pule ni nakon tri desetljeća nije se uspio nametnuti navijačima. Barem tri su razloga za to. Pula u bivšoj državi nikad nije imala prvoligaša pa građani nemaju nikakvu kolektivnu memoriju iz jugoslavenskih prvenstava kojom bi se identificirali sa svojim gradom, poput primjerice Riječana i Osiječana. Puležani iz tog razdoblja jedino pamte tko je u gradu navijao za Hajduk, a tko za Zvezdu.

Drugi razlog je što u 30-ak godina HNL-a Istra nikada nije ostvarila neki rezultat s kojim bi se novi klinci navukli da navijaju za klub, a sigurno nije pomoglo ni to što nogometni navijači iz Pule više ne znaju navijaju li za Istru ili Uljanik.    

Zbog svega toga mislim da je subotnji remi Istre u Splitu za veći broj žitelja Pule bila loša nego dobra vijest. Naime, uvjeren sam da u Puli živi više navijača Hajduka nego Istre 1961.

Zbog toga se pulski gradonačelnik Filip Zoričić uopće nije trebao opravdavati kada je na utakmicu Istre i Hajduka u Puli došao u Hajdukovom dresu. Ako se treba dodvoravati biračima, bolje mu je da uvijek nosi Hajdukov dres, jer u Puli će više glasača pridobiti u Hajdukovom nego u Istrinom dresu.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa