Komentar dana Nenada Čakića

Fijumani na Učku morali preko Tunela Učka

0
Fijumani na Učku morali preko Tunela Učka

U Poklonu na Učki jučer je po 14. put održan tradicionalni Učkarski samanj, manifestacija koju vole s obje strane Učke. Zahvaljujući jednoj objavi na Facebooku doznao sam da su Riječani, da bi došli na ovu feštu, morali proći kroz tunel, doći u Istru i onda po staroj cesti preko Dopolavora ići na Poklon.  

„Da vam pas mater organizatori... Riječane ste slali preko tunela u Istru pa nek' starom cestom dojdu na Poklon! Kao da smo iz Afrike! Zatvorili cestu kod Veprinca pa se lipo jebi kroz tunel. Dodatni kilometri i tunelarina povrh svega, da ne govorimo o izgubljenom vremenu! Nikada više! Zajebali ste nas ovi put ali u buduće nas nećete vidit gori“, napisao je na Facebooku jedan ogorčeni Riječanin, a jedna gospođa mu je objasnila da je „od vavik tako“.

„Prvo leto samo ni bilo, pa sej se blokalo. Ni se moglo pasat ni zgoru ni zdolu. Tunel je 10 kn i nazad priko Veprinca“, napisala je.

Ne znam, a i ne zanima je li se prometovanje na Poklon s riječke strane moglo drugačije organizirati, ali svakako me nasmijalo da su Fijumani na Učku morali ići preko Tunela Učka. To vam je kao da iz Umaga u Novigrad morate ići preko vijadukta Limska Draga.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa