Komentar dana Nenada Čakića

Edi Pastrovicchio iz Vodnjana očito nije omiljen među kolegama gradonačelnicima

1
Edi Pastrovicchio iz Vodnjana očito nije omiljen među kolegama gradonačelnicima

U Istri je već godinama nepisano pravilo da se na svečane sjednice povodom dana grada ili općine kao gosti odazivaju kolege načelnici i gradonačelnici drugih općina i gradova, saborski zastupnici, župan ili zamjenik župana.

Na obilježavanje dana nekog grada dolaze načelnici općina koje su s tim gradom u bivšoj državi bile dio iste općine te kolege gradonačelnici iz drugih istarskih gradova, ne uvijek svi, ali velika većina njih.  

Na dane općina dolaze načelnici susjednih općina i gradonačelnik grada s kojim su nekada činili istu općinu.

Uz sve te uzvanike obavezno dođe barem jedan saborski zastupnik, ovisno koja je opcija na vlasti u toj općini ili gradu.

Damiru Kajinu su lani na 'njegov' Dan grada, uz sve nabrojane, došli i hrvatski premijer te sadašnji i svi bivši hrvatski predsjednici i jedan ministar.

Nasuprot Kajinu, čini se da je gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio u svojevrsnoj političkoj izolaciji. Njemu je na svečanu sjednicu povodom Dana Grada Vodnjana, održanu 10. kolovoza, u goste došao samo jedan gradonačelnik (Vili Bassanese iz Umaga) te načelnici samo susjednih općina: Fažane, Marčane, Svetvinčenta, Barbana, Medulina i Ližnjana.

Na svečanoj sjednici nije mu bio niti jedan saborski zastupnik, iako jedan živi u samom Vodnjanu, a ni Pula, gdje također živi jedna saborska zastupnica, nije predaleko.

Edi Pastrovicchio, trenutno najgori istarski gradonačelnik, čiju su prvu godinu vlasti obilježili samo skandali, očito je među svojim kolegama i najneomiljeniji gradonačelnik.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa