Komentar dana Nenada Čakića

U prevrtanjima autobusa nekako prečesto stradavaju hodočasnici

0
U prevrtanjima autobusa nekako prečesto stradavaju hodočasnici

Ne čini li vam se da u prometnim nesrećama s autobusima nekako prečesto stradavaju hodočasnici? Za ovu tvrdnju nemam konkretne statističke podatke, ali dovoljno je proguglati prevrtanja i sudare autobusa i među rezultatima najviše će biti stradavanja hodočasnika, bez obzira je li riječ o budistima, muslimanima, židovima ili kršćanima.

Evo samo nekoliko primjera.   

Prije mjesec dana devet osoba je poginulo, a 40 je ozlijeđeno kada se prevrnuo autobus koji je prevozio katoličke hodočasnike na jugu Meksika.

Prije tri godine 14 osoba je poginulo, a 18 ozlijeđeno u prometnoj nesreći kada je autobus koji je prevozio hinduističke hodočasnike sletio s ceste u Nepalu. Iste godine su 23 osobe poginule, a 30 ih je ozlijeđeno u sudaru kamiona i autobusa s hodočasnicima u meksičkoj državi Veracruz.

Prije pet godina 25 osoba je poginulo, a desetak ozlijeđeno u sudaru dva autobusa u Senegalu, a među žrtvama su većinom bili vjernici koji su se uputili na hodočašće.

Možda novinari kod autobusnih nesreća vole naglašavati slučajeve u kojima je riječ o hodočasnicima jer je to medijski vjerojatno zanimljivije nego kada autobus koji je sletio u provaliju prevozi, štajaznam, recimo gljivare ili filateliste.

Kao agnostik, nakon ovakvih nesreća moram upitati vjernike kakav im je to Bog koji ih gura u provaliju dok putuju na mjesto gdje se baš On najviše štuje? Je li to dokaz da Bog ne postoji ili možda baš suprotno – Bog itekako postoji ali ga ljute fejk svetišta i jeftine komercijalizacije Isusove majke.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa