Komentar dana Nenada Čakića

Dva pulska incidenta i istjerivanje pravde šakama

2
Dva pulska incidenta i istjerivanje pravde šakama

Posljednjeg dana srpnja u Puli su zabilježena dva incidenta, kojima je zajedničko da je u njima vrlo tanka granica koja žrtvu dijeli od krivca. U oba slučaja teško je odgovoriti jesu li osumnjičeni 'heroji ili zločinci'? 

U prvom slučaju policija istražuje ozljeđivanje 26-godišnjaka koji je prijavio da je 31. srpnja oko 23.20 napadnut na Forumu u Puli jer nije platio obrok koji je konzumirao u jednom ugostiteljskom objektu.

U drugom slučaju, koji se dogodio istog dana, policija 28-godišnjeg muškarca sumnjiči da je oko 21.20 sati u Divkovićevoj ulici u Puli teško ozlijedio 38-godišnjaka koji je u parku glasno slušao glazbu preko prijenosnog zvučnika. Naime, nakon što ga je par puta upozorio da stiša glazbu, a 38-godišnjak to nije učinio, muškarac je izašao iz zgrade te ga je fizički napao.

Budući da u ovoj rubrici često pomičem granice političke korektnosti, onda si mogu dopustiti slobodu pa kazati da je ponekad učinkovitije pravdu istjerati šakama nego oslanjati se na spore i inertne institucije koje najčešće ne rade svoj posao.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa