Komentar dana Nenada Čakića

Paus zna više od Uskoka? Osumnjičene u akciji Dorina povezao s IDS-om

1
Paus zna više od Uskoka? Osumnjičene u akciji Dorina povezao s IDS-om

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus gostovao je u emisiji Radio Maestrala. Na pitanje kako komentira Uskokovu akciju Dorina, odnosno kriminalističko istraživanje o nezakonitim urbanizacijama i legalizacijama na području južne Istre, Paus je poručio da apsolutno podržava svako nastojanje da se ispita svaki slučaj potencijalnog kriminala i korupcije jer je to u najboljem interesu Istre i njenih građana.  

„Novo vodstvo stranke ne može biti odgovorno za prošlost, ali je odgovorno za budućnost - da ona bude bolja, transparentnija i poštenija na dobrobit svih Istrijana. To je odgovornost IDS-a i moja osobna, a jedna od glavnih točki programa na kojem radimo je upravo zaštita javnog prostora i sprječavanje pretjerane legalizacije i urbanizacije“, kazao je Paus.

Pausova izjava, koja je prenesena i na službenoj stranici IDS-a, što znači da održava i službeni stav stranke, vrlo je kontradiktorna. Naime, iako u akciji Dorina kriminalističkim istraživanjem nije obuhvaćen niti jedan član IDS-a, a kamoli vodstva, Paus ovako intoniranom izjavom zapravo sugerira da su neki od osumnjičenih povezani s IDS-om.  

Jer kako drugačije tumačiti izjavu: „Novo vodstvo stranke ne može biti odgovorno za prošlost“?

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa