Komentar dana Nenada Čakića

Općinu Fažana u devet mjeseci napustila dva pročelnika

0
Općinu Fažana u devet mjeseci napustila dva pročelnika

Od 1. lipnja Općina Fažana ponovo je bez pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela. Dosadašnji pročelnik Darko Smoljan dužnost je napustio nakon samo devet mjeseci obnašanja. Do rujna prošle godine pročelnik je bio Ivan Orović.

Smoljan je na dužnost pročelnika u Općini Fažana došao s mjesta savjetnika za izgradnju u Gradu Vodnjanu. Tamo je pobjegao od gradonačelnika Edija Pastrovicchija, a sada je očito pobjegao i od fažanskog načelnika Radomira Koraća.

O razlozima iznenadnog odlaska Darka Smoljana iz Općine Fažana nažalost možemo samo nagađati jer Smoljan nije odgovorio na naš upit, a u Općini Fažana odgovaraju samo na pitanja novinara iz redakcija koje financiraju.

Ali donekle možemo razumjeti Smoljana. Sigurno nije ugodno biti pročelnik u općini u kojoj je, među ostalim nepravilnostima, predsjednica Općinskog vijeća morala dati ostavku jer je osuđena na deset mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja, s rokom kušnje od dvije godine, a protiv Općine i načelnika kao odgovorne osobe je Ministarstvo podiglo optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o javnim nabavama. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa