Komentar dana Nenada Čakića

Zar nisu mogli angažirati mlađe i simpatičnije zaštitare?

5
Zar nisu mogli angažirati mlađe i simpatičnije zaštitare?

Radi podizanja razine veće sigurnosti ljudi i imovine te kao potpora u radu komunalnom redarstvu od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine ovlaštena zaštitarska služba Sokol brinut će o sigurnosti građana Pule i održavanju komunalnog reda na javnim površinama.

„Grad Pula uvijek je bio grad u kojem se građani, ali i gosti osjećaju dobrodošlima. Ovo je samo dodatna aktivnost tijekom turističke sezone, kada očekujemo veliki broj gostiju kao i brojne programe na otvorenom, kako bi se zadržala kvaliteta života građana i opća sigurnost posjetitelja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Dio građana Pule dvoji treba li Puli uopće takva usluga.

Za platformu Možemo! Pula sporan je Ugovor o pružanju usluga tjelesne zaštite na javnim površinama sklopljen s tvrtkom Sokol, konkretno Članak 9. u kojem piše “Isto tako ovaj Ugovor i svi njegovi dodaci te podaci koji proizlaze iz predmeta poslova određenih ovim Ugovorom predstavljaju poslovnu tajnu koju su potpisnici dužni čuvati i nakon eventualnog prekida poslovne suradnje”.

Meni osobno smeta jedino estetika. Naime, u turističkom gradu sve je doživljaj, treba paziti na svaki vizualni detalj, pa tako i na izgled zaštitara, odnosno outsourcing komunalnih redara, koji u ovom slučaju predstavljaju Grad Pulu, a ne zaštitarsku tvrtku Sokol.

Kada sam 18. lipnja prvi put na ulicama Pule vidio te Zoričičeve zaštitare, prvo što sam pomislio bilo je: Zar nisu mogli angažirati mlade i simpatične zaštitare umjesto ovih vremešnih i debeljuškastih muškaraca? Niti su simpatični, a niti djeluju autoritativno. Nitko ih se neće bojati, a sigurno se nitko neće htjeti fotkati s njima. Usudio bih se čak reći da izgledaju iritantno, pa se ne bih iznenadio ako se neka ekipa bude namjerno pokefala s njima. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa