Komentar dana Nenada Čakića

Današnji IDS poput nekog malog psića trčkara oko 'velikih'

0
Današnji IDS poput nekog malog psića trčkara oko 'velikih'

„Mi kao IDS odavno smo donijeli stav da nemamo ništa protiv institucije referenduma“, izjavio je predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković, nakon što je inicijativa Referendum za Lungomare prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma.

Međutim, kada je prije nešto više od mjesec dana pulski Možemo na Gradskom vijeću Pule tražio podršku samo tri (3) vijećnika da na dnevni red stavi točku o raspisivanju referenduma, od IDS-a, koji ima osam vijećnika, nije dobio niti jedan glas.

Mjesec dana kasnije svih osam IDS-ovih vijećnika čvrsto je uz Možemo. Naime, IDS-ovi vijećnici neće dati podršku vijećniku srpske manjine Milanu Rašulu da se na dnevni red stavi točka o opozovu predsjednice Gradskog vijeća Pule Dušice Radojčić iz Možemo.

Trend je više nego očit, drugi pokreću inicijative, a IDS ih samo pasivno promatra, reagira isključivo kada mora, a reakcije su uvijek oportunističke.

Nekada bi IDS bacio kost koju bi potom oporba, novinari, komentatori i razni skribomani tjednima i mjesecima glodali. Danas IDS poput nekog malog psića trčkara oko 'velikih' i čeka da njemu dobace neku kost da ima što glodati.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa