Komentar dana Nenada Čakića

Pred inicijativom Referendum za Lungomare sada je puno teži zadatak

0
Pred inicijativom Referendum za Lungomare sada je puno teži zadatak

Pjevajući poznatu pjesmu Drage Britvića i Arsena Dedića 'Kad se male ruke slože' predstavnici građanske inicijative Referendum za Lungomare u šumici iznad Gortanove uvale ponosno su objavili da su prikupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma, odnosno preko 11 tisuća potpisa, što predstavlja više od 20 posto biračkog tijela grada Pule.

„Vrlo uzbudljiva noć je za nama. Umjesto do predviđenih 9 sati, do kad smo planirali sakupljati potpise, vi ste dolazili doslovno do same ponoći. I oduševili nas. Potpuno smo iscrpljeni, ali sretni jer smo dokazali ono što smo cijelo vrijeme znali - da Pula hoće, može i zna. Njeni ljudi su hrabri, srčani i plemeniti. I zbog toga je naše srce puno veće nego što se da opisati riječima“, objavili su iz inicijative kada je postalo razvidno da su uspjeli u svom cilju.

No, sada je pred inicijatorima referenduma puno teži zadatak – moraju animirati građane i da izađu na referendum, jer da bi on uspio, na njega se mora odazvati više od 50 posto upisanih birača. U Hrvatskoj to još nikome nije uspjelo. Za usporedbu, na prošlim lokalnim izborima, koji su za građane Pule bili jedni od najvažnijih u posljednjih 20 godina, odaziv birača bio je samo 38,66 posto.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa