Komentar dana Nenada Čakića

Rezultati ankete nisu iznenađenje: Zoričićev rast je očekivan

0
Rezultati ankete nisu iznenađenje: Zoričićev rast je očekivan

Rezultati ankete, koju je danas objavio Glas Istre, za mene nisu nikakvo iznenađenje. Jedan sam od rijetkih komentatora, koji čitavo vrijeme tvrdim da bi Filip Zoričić i njegova lista, unatoč silnim gafovima i nesnalaženjima u prvih godinu dana vlasti, da su danas izbori, dobili više glasova nego na izborima u svibnju 2021. godine.

Prema rezultatima, koje je objavio Glas Istre, na izborima za Gradsko vijeće Pule lista Filipa Zoričića dobila bi 7 vijećnika (tri više nego lani), IDS 6 (dva manje), SDP 4 (jedan više), Možemo 2 ili 3, a HDZ 1 ili 2 mandata.

Prije deset dana napisao sam da Filip Zoričić podršku svojih vijećnika referendumu može uvjetovati raspuštanjem Gradskog vijeća Pule.

Napisao sam da „Zoričić nema dovoljno hrabrosti za takav potez, iako bi on najviše profitirao od njega. Naime, referendum bi sigurno propao, referendumski poraz odrazio bi se na rezultate Možemovaca na izborima, na kojima bi, u odnosu na prošle izbore, najviše narasla lista Filipa Zoričića“.

Slično sam pisao početkom travnja: „Iako su prošlog tjedna predstavnici svih stranaka u pulskom Gradskom vijeću pokazivali mišiće izjavama kako su spremni za prijevremene izbore, jasno je da izbori u ovom trenutku nikome ne bi odgovarali osim listi Filipa Zoričića, koja bi vrlo vjerojatno dobila više glasova nego na redovnim izborima u svibnju prošle godine".

Da me netko jučer pitao da složim sastav Gradskog vijeća Pule nakon eventualnih prijevremenih izbora, ne bih puno odstupao od rezultata najnovije ankete. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa