Komentar dana Nenada Čakića

Jedina navijačka skupina na svijetu koja je promijenila klub

0
Jedina navijačka skupina na svijetu koja je promijenila klub

Pula nije nogometni grad. Doduše, grad ima nogometnog prvoligaša, vječitog pretposljednjeg na ljestvici, ali Puležani se nikada nisu, niti se neće masovno identificirati s klubom. U Puli nitko neće zbog nogometnog kluba ili nogometnog kampa dobiti ili izgubiti izbore. To je moguće samo u Splitu ili nekom drugom gradu u kojem su građani emotivno vezani za svoj nogometni klub.

Osim što nije nogometni grad, Pula je grad koji ima i specifičnu navijačku skupinu. Naime, Demoni su vjerojatno jedina navijačka skupna na svijetu koja je promijenila klub.

U Americi je bilo slučaja da su klubovi mijenjali gradove, jednostavno bi preselili u drugi grad i nastavili natjecanje pod istim imenom, ali u drugom gradu. Ali nije poznat slučaj da je neka navijačka skupina promijenila klub.   

Demoni, koji su prošlog tjedna proslavili svoj 30. rođendan, prije 15 godina su promijenili klub za koji navijaju. Najprije su navijali za Istru, a kada je Istra pala u niži rang, a u Prvu ligu ušao do tada nižerangirani Uljanik, Demoni su se samo prešaltali u drugi klub i postali navijači Uljanika. Doduše, klub je u međuvremenu promijenio ime u Istra 1961, ali ostaje činjenica da osim sličnosti u imenu, NK Istra 1961 nema ništa s NK Istrom za koju su od 1992. do 2007. navijali Demoni.

To vam je kao da Dinamo Zagreb ispadne u Drugu ligu, a Zagreb ponovo postane prvoligaš, pa se Bad Blue Boysi s Maksimira prešaltaju u Kranjčevićevu i postanu vatreni navijači Zagreba.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa