Komentar dana Nenada Čakića

Nekoliko duhovitih transparenata i jedan totalno kretenski 

0
Nekoliko duhovitih transparenata i jedan totalno kretenski 

Diljem Hrvatske, pa tako i u Istri, jučer su održani prosvjedi "Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!" Prosvjed je organiziran u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima je u Hrvatskoj uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Na prosvjedima je bilo različitih transparenata, uglavnom maštovitih i duhovitih, ali nerijetko i promašenih, da ne kažem kretenskih.    

Neke od poruka su bile: 'Priziv savjesti? Može, u privatnoj praksi', 'Moja maternica moja slobodica', 'Marš iz moje maternice', 'Svoga tijela gospodarica', 'Pobacimo državu koja ne mari za žene'… 

Najčešće su prevladavale anticrkvene poruke poput: 'Nisam se rodila da bih Crkvi ugodila' ili 'Dosta klerikalizma u ginekološkim ordinacijama'. Neke od anticrkvenih poruka imale su duhovitu igru riječi poput 'Crkvu van iz pičke materine' ili pak feralovsku igru riječi poput: 'Crkva dabogda'.

Meni se najviše dopao transparent 'Ona se budi', što je refren poznate pjesme legendarne beogradske grupe Šarlo Akrobata (čijim su raspadom nastali Ekatarina Velika i Disciplina Kičme).

A među promašenim porukama, uvjerljivi pobjednik za titulu najkretenskijeg transparenta na prosvjedu 'Dosta je' bio je onaj na Trgu Bana Jelačića na kojem je pisalo: 'Nećemo prisilno rađati radnu snagu kapitalizmu'. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa