Komentar dana Nenada Čakića

Neka Houra skrati ime bendu kao Maružin svojedobno Gustafima  

1
Neka Houra skrati ime bendu kao Maružin svojedobno Gustafima  

Ne vidim kako bubnjar i suosnivač Prljavog kazališta Tihomir Fileš može spriječiti Jasenka Houru da i dalje izdaje albume i svoje pjesme izvodi na koncertima. Fileš je, naime, zaštitio ime Prljavo kazalište i neke svoje pjesme, pa Houra i ostatak benda više ne smiju nastupati i snimati pod tim imenom. No, ništa ih ne sprječava da ubuduće nastupaju pod imenom Prljavci, kako ih od milja ionako svi već godinama zovemo.

Slično kao što su Gustafi, doduše odmah na početku karijere, prihvatili ime kakvim ih je nazivala publika. Naime, za one koji su to možda zaboravili popularni bend frontmena Edija Maružina, kada je osnovan početkom 80-ih godina prošlog stoljeća zvao se Gustaph i njegovi dobri duhovi. Ali svi su ih zvali Gustafi, pa im to s vremenom postalo i službeno ime.

Tako će možda Houra i ekipa sada i službeno postati Prljavci. Ako ih zdravlje posluži, pa požive još dvadeset godina (kao Stonesi), nekim novim klincima bit će neobično da se njihov omiljeni bend Prljavci nekada zvao Prljavo kazalište.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa