Komentar dana Nenada Čakića

Bonamenat je i kod nove pulske vlasti najvažnija kvalifikacija za posao

0
Bonamenat je i kod nove pulske vlasti najvažnija kvalifikacija za posao

Bonamenat ili stranačka iskaznica i dalje je jedna od najvažnijih kvalifikacija za zasnivanje radnog odnosa u lokalnoj i državnoj upravi. I tako će uvijek biti. Političari koji, dok su u oporbi, zbog toga kritiziraju vlast, kada se i sami dokopaju vlasti, isto se ponašaju, ako ne i gore.

O kadroviranju nove pulske vlasti nakon izbora već smo nekoliko puta pisali. Gradonačelnik Filip Zoričić je na ključne pročelničke pozicije postavio osobe sa svoje izborne liste. Za usporedbu, kada je Boris Miletić postao gradonačelnik Pule, samo su Giordano Škuflić i Damir Prhat bili članovi IDS-a, a i oni su kasnije smijenjeni.

Možemovci da mogu, sve bi moguće funkcije u Gradu i gradskim ustanovama natrpali svojim ljudima.

A ni SDP-ovci nisu bolji. Prema podacima koje sam dobio, u Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule, od 1. srpnja prošle godine, kada je sada već bivša koalicija preuzela vlast u Gradu Puli, na određeno su vrijeme zaposlena četiri nova djelatnika, među kojima i kćerka predsjednika pulskog SDP-a Igora Belasa. Zaposlena je na radnom mjestu „referenta III za komunalne prihode“. Ne sumnjam da ima sve potrebne kvalifikacije za taj posao, ali zar nije uvijek tako? Uvijek je sve po zakonu i propisima. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa