Komentar dana Nenada Čakića

U sukobu interesa jer se zaposlio kao šef kuhara i konobara?!

2
U sukobu interesa jer se zaposlio kao šef kuhara i konobara?!

Nisam mislio komentirati pojavu novog news portala Istra24, iako slučaj u kojem jedna globalna kompanija vrijedna milijardu dolara odluči neznatna sredstva uložiti u lokalni portal svakako zaslužuje medijsku pažnju.

Ali morao sam reagirati kada sam na tom portalu, čiju redakciju uglavnom čine odmetnuti novinari Glasa Istre (dakle, novinari za koje nitko ne bi znao da ih nije stvorio upravo Glas Istre), pročitao bombastičan tekst u kojem se Roberta Cveka, nekadašnjeg zamjenika gradonačelnika Pule, a sada voditelja restorana Nomad u City Mallu, proziva zbog navodnog sukoba interesa jer „dužnosnici ne smiju stupati u radni odnos s pravnom osobom koja je bila u poslovnom odnosu s tijelom javne vlasti u kojoj je obveznik obnašao dužnost“.

Da se razumijemo, nemam nikakvih osobnih interesa zbog kojih bih branio Roberta Cveka. Znamo se površno, a u životu smo pričali točno dva puta – na otvorenju Rock Galerije u Puli i na otvorenju restorana u kojem je on sada voditelj.

U Cvekovu obranu stajem prije svega na osobnoj, ljudskoj razini, jer ne mogu shvatiti da netko može biti toliko zločest da ide cipelariti čovjeka koji nije nikakav politički moćnik, koji je još tijekom mandata bio u nemilosti pravih političkih moćnika i koji se nakon gubitka vlasti nije uhljebio negdje drugdje, već se zaposlio u privatnom sektoru. I to ne kao neki savjetnik na nekom izmišljenom radnom mjestu već kao voditelj restorana u sklopu shopping centra.

Izgleda da neki novinari, kao i političari, još uvijek nisu shvatili da je u Puli došlo do promjene vlasti. Umjesto da propituju kako je Zoričićeva desna ruka Anja Ademi dobila posao u Gradu, tko je vijećnici Ivani Mohorović platio put na balkanski sumit u Istanbul ili zašto Grad Pula još uvijek, poput Labina, Rovinja i Pazina, građanima ne daje uvid u sve proračunske troškove, novi istarski portal proziva čovjeka zbog sukoba interesa jer se zaposlio kao šef kuhara i konobara. Jadno i zločesto.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa