Komentar dana Nenada Čakića

Dan kada je istarsko novinarstvo dotaknulo dno

3
Dan kada je istarsko novinarstvo dotaknulo dno

Bilo je nekoliko objava u istarskim medijima u posljednjih nekoliko godina kada sam u sebi pomislio da je ovime istarsko novinarstvo dotaknulo dno. Primjerice, kada je iPress objavio degutantan tekst o smrti jednog pulskog gradskog službenika ili kada je Glas Istre uoči izbora objavio fake news da će lista Filipa Zoričića nakon izbora koalirati s IDS-om, ali ono što je 3. siječnja napravio rovinjski portal Istrain teško će bilo tko nadmašiti. Stoga slobodno možemo reći da je 3. siječanj dan kada je istarsko novinarstvo dotaknulo dno.

Toga je dana ovaj portal, napravio intervju s internetskim trolom Milanom Nenezićem. Za one čitatelje koji to ne znaju, da pobliže opišem oba aktera u ovoj medijskoj sramoti.

Istrain je portal kojeg je pokrenula ekipa s rovinjskog Radio FM-a, uglavnom su fokusirani na rovinjske teme, pa im je Grad Rovinj i najveći suport. Oba medija od Grada Rovinja mjesečno dobivaju čak 20.000 kuna, plus što se oglašavanje nekih gradskih manifestacija dodatno fakturira.  

Milan Nenezić je lažni profil na Facebooku, popularan među jednom grupom žitelja Pule, uglavnom aktivista, a iz znatiželje ga prate novinari i pulski političari. Izvan Pule je uglavnom nepoznat, a ni u Puli nema nekog većeg utjecaja na javno mnijenje.

Naravno, osoba s imenom Milan Nenezić ne postoji ni u Puli ni u Istri, dakle riječ je običnom trolu, osobi (ili više njih) koji se skrivaju iza lažnog profila jer nemaju, poput nas ostalih, hrabrosti istupati pod pravim imenom i prezimenom. Uostalom, najbolje ga je okarakterizirao Ivan Jakovčić u jednom podkastu, kada ga je nazvao kukavicom.

Dakle, Milan Nenezić je običan trol, internetska štetočina kakvih ima po cijelom svijetu i zbog kojih su društvene mreže danas na tako lošem glasu.

Mišljenje Milana Nenezića je bezvrijedno, a informacije koje on objavljuje nisu vjerodostojne, jer ih plasira izmišljena osoba.

Gori od Milana Nenezića može biti samo novinar ili urednik koji ide raditi intervju s njim. Ako postoji novinarsko dno, onda ga je Istrain dotaknuo s Milanom Nenezićem.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa