Komentar dana Nenada Čakića

Koliko su odgovorni oni kojima proračun ovisi o prodaji gradske imovine? 

1
Koliko su odgovorni oni kojima proračun ovisi o prodaji gradske imovine? 

U Puli se u političkom smislu nije dogodilo ništa neočekivano i lako se složiti s odličnim komentarom Bojana Žižovića u današnjem Glasu Istre, koji Dušicu Radojčić i Možemo! amnestira od odgovornosti za sadašnju krizu pulske gradske vlasti. Jer, istini za volju, Možemovci ne rade ništa drugačije od onoga što su govorili i najavljivali u predizbornoj kampanji.

Mogu se složiti i s HDZ-ovim vijećnikom Mirkom Jurkićem za koga su „nerazumne teze Možemovaca da je svaka investicija pogodovanje investitorima“. Ali to je svatko, iole upućen i malo bolje informiran o dosadašnjem aktivizmu Možemovaca, znao i prije izbora. Tako je u Puli, tako je u Zagrebu pod Tomaševićem, a Pazin je premalen da bi bio zanimljiv velikim investitorima, inače bi se i nova pazinska vlast vjerojatno slično ponašala.

Dakle, Možemo! se na vlasti ponaša točno onako kako je bilo i za očekivati od njih i što su uostalom, barem u Puli, od njih očekivali njihovi birači.

Prema tome, ne mogu Filip Zoričić i SDP upirati prstom na Možemo! i kriviti ih zbog toga što će Grad Pula, prvi put u 15 godina, završiti u minusu. Jer stavove i razmišljanja Dušice Radojčić su znali prije izbora i nakon izbora, kada su s njima ušli u koaliciju. Zoričić je ponašanje Možemovaca ocijenio „neodgovornim i neozbiljnim“. A koliko je ozbiljan i odgovoran onaj kome stabilnost gradskih financija ovisi o prodaji nekoliko hektara gradskog zemljišta? 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa