Komentar dana Nenada Čakića

Ako želi turizam Hrvatska će morati uvesti neki oblik obaveznog cijepljenja

2
Ako želi turizam Hrvatska će morati uvesti neki oblik obaveznog cijepljenja

„Obavezno cijepljenje je loš put kojim idu uspaničeni političari“, komentirao je predsjednik Zoran Milanović mogućnost uvođenja obaveznog cijepljenja na razini EU. “To je besmisleno, ničim znanstveno opravdano i utemeljeno“, rekao je hrvatski mali Orban.

Na njegovu žalost, i žalost građana koji se i dalje protive cijepljenju, Hrvatska će, ukoliko iduće godine želi imati ikakav turizam, trebati uvesti neku vrstu obaveznog cijepljenja, odnosno toliko proširiti primjenu Covid potvrda, da će cijepljenje moći izbjeći samo nezaposleni, pustinjaci, poljoprivrednici i oni koji rade od kuće.

Zašto? Zato što neki oblik obaveznog cijepljenja već imaju Italija i Austrija, a uskoro će ga imati i Njemačka, naša najvažnija turistička tržišta. Što ako te zemlje uvedu ograničenja na putovanja u zemlje u kojima nema neke vrste obaveznog cijepljenja? I što ako ih u tome budu slijedile i ostale zemlje srednje Europe?

Ako budemo na crnoj listi necijepljenih zemalja, turizam će nam moći spasiti samo tisuće turista iz Rumunjske, Bugarske i Srbije koji će odjednom otkriti čari hrvatske obale.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa