Komentar dana Nenada Čakića

Da Milanović nije predsjednik, Ferić bi možda bio župan

1
Da Milanović nije predsjednik, Ferić bi možda bio župan

Zoran Milanović je zbog svog načina obnašanja dužnosti predsjednika, ali ponajviše zbog svojih brojnih kontroverznih izjava i poteza, izgubio mnoge birače koji su na predsjedničkim izborima glasali za njega. No, iz prve ruke znam da je zbog Milanovića i njegova stranka izgubila birače.

Jedan moj dobar prijatelj, inače na važnoj dužnosti u jednoj istarskoj instituciji, nije član niti jedne stranke, ali je donedavno bio veliki, usudim se reći zagriženi simpatizer SDP-a.

Uoči svakih izbora, bez obzira je li riječ o predsjedničkim, parlamentarnim ili lokalnim, moj prijatelj uvijek bi animirao čitavu svoju užu i širu obitelj da izađu na izbore i glasaju za SDP-ove kandidate. Na svakim izborima SDP je, zahvaljujući njegovom agitiranju, osvojio barem 20 do 30 glasova od članova njegove obitelji.

Nakon prvih ispada Zorana Milanovića, moj prijatelj toliko se razočarao u nekadašnjeg predsjednika SDP-a, da je iz protesta odlučio ubuduće uskratiti svoj glas i SDP-u. I ne samo svoj, jer više ni svoju obitelj nije animirao da glasa za SDP.

To sam slučajno doznao uoči drugog kruga izbora za istarskog župana u svibnju ove godine kada sam ga onako usput pitao hoće li glasati za SDP-ovca Danijela Ferića.

Zbog Zorana Milanovića moj prijatelj, nekada gorljivi SDP-ovac, koji je na svim izborima, od predsjedničkih do lokalnih, uvijek glasao isključivo za SDP-ove kandidate, bojkotirao je drugi krug izbora za župana, kao i većina članova njegove uže i šire obitelji.

Po njegovoj slobodnoj računici, Ferić je samo od njegove obitelji, zbog Zorana Milanovića ostao bez sigurnih 20, a možda i 30 glasova. Za one koji ne znaju, ili su zaboravili, Boris Miletić na izborima je dobio samo 40 glasova više od Danijela Ferića. Tko zna koliko je još bilo takvih razočaranih SDP-ovaca?

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa