Komentar dana Nenada Čakića

Protiv grafita se ide sredstvima za čišćenje, a ne priopćenjima

2
Protiv grafita se ide sredstvima za čišćenje, a ne priopćenjima

Pisao sam već nekoliko puta o tome, ali očito trebam ponovo. Prije dva dana neki je balavac na spomeniku NOB-a u Buzetu ispisao grafit s porukom 'Amal volim te', te roza bojom išarao oči na bisti narodnog heroja Vitomira Širole Paje.

Obična psina nekog nedojebanog malog drkađije, koji je htio ostaviti dojam na djevojku ili je to bila inicijacija za ulazak u neku malu drkađijsku bandu. Uglavnom, medijski potpuno nezanimljiv događaj koji je u fokusu trebao biti samo dežurnom čistaču buzetskog komunalnog poduzeća.

Umjesto toga, dopisnica Glasa Istre iz Buzeta od toga je napravila bombastičnu vijest, gradonačelnik Kajin i predstavnik lokalnih antifašista odmah su se uslikali pored 'vandalizirane' biste i osudili vandalski čin, Glas Istre tome je dao udarnu treću stranicu (a mjesec dana ranije, jedini u Hrvatskoj, ni kao kratku vijest nije objavio da je HDZ pravomoćno osuđen za pljačku), a onda se na kraju oglasio i župan Miletić, pa je i on „osudio vandalski čin“.

Ma dajte molim vas, prestanite više s time! Protiv grafita i sličnih 'likovnih intervencija' ide se sredstvima za čišćenje, a ne priopćenjima.   

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa