Komentar dana Nenada Čakića

Dani mladog maslinovog ulja tri puta otkazani u pet dana

1
Dani mladog maslinovog ulja tri puta otkazani u pet dana

U nedjelju, 7. studenog ujutro, iz Grada Vodnjana dobili smo medijsku obavijest da se zbog pogoršane epidemiološke situacije otkazuju ovogodišnji Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, koji su trebali biti održani od 19. do 21. studenog.

Svi najvažniji istarski mediji vijest o otkazivanju objavili su istog dana. I što nas tiče, to je, barem što se ovogodišnje manifestacije tiče, bilo to.

Dan kasnije, istu obavijest dobili smo od agencije Alphera, koja je službena PR agencija manifestacije. U njihovoj obavijesti pisalo je da nam sada samo „kratko dostavljaju informaciju da se sve aktivnosti na promociji obustavljaju“, te da će se „službena objava za medije o situaciji dostavit u toku dana“.

Dobro, mislim si u sebi, jučer je bila nedjelja pa Karmen iz Alphere nije primijetila da su službenu obavijest već poslali iz Grada Vodnjana. Mali šum u komunikaciji, ništa strašno.

I kada sam već zaboravio na otkazane Dane mladog maslinovog ulja, nakon četiri dana (u četvrtak, 11. studenog) dobili smo i treće priopćenje o otkazivanju iste manifestacije.

Izvjesna Silvija Jacić iz Zagreba, koja se titulira kao Heritage Promotion&PR Specialist i vanjski je suradnik TZ Grada Vodnjana, kao da je prespavala zadnja četiri dana, odjednom nam šalje 'važno' priopćenje da su „Dani mladog maslinovog ulja, koji su se trebali održati od 19. do 21.11. u Vodnjanu otkazani, nažalost, zbog porasta broja novozaraženih“ i da više informacija o tome možemo pročitati u prilogu maila.

Tako se događa kada lokalne tvrtke, turističke zajednice i lokalne samouprave za PR poslove organiziraju agencije sa šminkerskim engleskim nazivima iz Zagreba, koje najčešće nemaju pojma o općinama i manifestacijama za koje odrađuju PR-ove, a svoje usluge naplaćuju kao da su marketinški gurui.

Nije me iznenadilo da PR-ovka iz Zagreba nije znala da je informacija o otkazivanju manifestacije u Vodnjanu već dostavljena medijima, jer iz osobnog iskustva znam da takve agencije ne provjeravaju ni objave vlastitih priopćenja u medijima.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa