Komentar dana Nenada Čakića

A što ako neki IDS-ov čelnik odbije svoje troškove dati na uvid građanima?

0
A što ako neki IDS-ov čelnik odbije svoje troškove dati na uvid građanima?

Ako je točna informacija, objavljena jučer na Telegramu, da će novo vodstvo IDS-a od svih svojih članova na izvršnim funkcijama tražiti da na svojim službenim web stranicama uvedu aplikaciju CityX Apps Transparentor, putem koje svaki građanin uz nekoliko klikova može vidjeti svaki, pa i najmanji izdatak iz proračuna, IDS će postaviti potpuno nove standarde na hrvatskoj političkoj sceni, koje će teško moći pratiti ostale parlamentarne stranke. 

Inače, među IDS-ovcima ova aplikacija nije novost. Gradonačelnik Labina Valter Glavičić već ju je uveo, a gradonačelnici Rovinja i Poreča to su najavili.

Dakle, ako će tri od petero potpredsjednika stranke u svojim gradovima uvesti ili su već uveli potpunu transparentnost proračuna, za očekivati je da će Predsjedništvo na čelu s novim predsjednikom stranke Daliborom Pausom lako donijeti odluku da svi IDS-ovi nositelji izvršne vlasti moraju prihvatiti aplikaciju CityX Apps Transparentor.

No, što ako neki načelnik to odbije? Kako će ga vrh stranke natjerati, odnosno koje će biti sankcije za takve neposlušne IDS-ovce?

Mislim da je pred nama, barem što se IDS-a tiče, zanimljiva politička zima.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa