Komentar dana Nenada Čakića

U Puli se dogodila politička sječa političkih uhljeba

0
U Puli se dogodila politička sječa političkih uhljeba

„Krenula klasična politička sječa velikog humaniste, bez imalo hrabrosti, putem e-maila. Imenovani su novi direktori bez natječaja. Toliko o transparentnosti koja mu je bila glavni adut na izborima“, ovim je riječima gradski vijećnik i saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić komentirao smjenu direktora četiri gradska poduzeća u Puli.

Naime, pulski gradonačelnik Filip Zoričić je u skladu sa svojim ovlastima i očekivanjima svojih birača, razriješio dužnosti Igora Starog, direktora Pula Herculanee, zatim direktora Castruma Aleksandra Matića, direktora Fratarskog Vjekoslava Jozanovića i direktora Luke Dalibora Suljevića.

Do raspisivanja natječaja i izbora novih direktora na njihova mjesta će, doznaje Glas Istre, privremeno sjesti Ingrid Bulian, Cinzia Počeko Kranjec, Nebojša Nikolić i Slavica Jelovac.

Lorotićev post običan je pucanj u prazno. Njegova opaska o 'klasičnoj političkoj sjeći' imala bi težinu da ova četvorica prije toga nisu politički imenovana na svoje funkcije. Ovako se dogodila politička smjena političkih uhljeba. A većina birača koji su na svibanjskim izborima glasali za neku od listi pulske vladajuće koalicije, upravo su to i htjeli, da se iz gradskih firmi maknu politički uhljebi.

No, sada je pred Zoričićem puno važniji test – da na transparentnim natječajima odabere najstručnije direktore. Do tada je Lerotiću i njemu sličnima bolje da se suzdrže od komentara.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa