Komentar dana Nenada Čakića

Teorije zavjere ili zašto migrante ne bi mogli tući i pravi Istrijani?

14
Teorije zavjere ili zašto migrante ne bi mogli tući i pravi Istrijani?

Šef Ravnateljstva policije priznao je da su migrante na granici tukli policajci, i to pripadnici interventne policije iz PU istarske. Ukratko, migrante su tukli istarski policajci.

Po nekom maštovitom scenariju teorije zavjere, mogli bismo zamisliti da je glavni policajac u državi namjerno naveo da su policajci iz Istre, jer kada su već upali u sranje bolje da su batinaši iz 'tolerantne' Istre nego iz nekog kamenjara ili ravnice gdje se ljude batina i zbog pogrešnog naglaska, pogrešnog dana slavljenja Božića ili pisma kojim se potpisuju, a kamo li neće zbog ilegalnog pokušaja ulaska u njihovu domovinu.

Naime, MUP je morao priznati da su batinaši njihovi jer bi u protivnom, uoči vjerojatnog ulaska u Schengen, ispalo da hrvatska policija uopće ne kontrolira vanjsku granicu EU. Jer kakva je to kontrola ako ti paravojne formacije slobodno šetaju po granici.

Dakle, čak i da kojim slučajem batinaši doista nisu bili policajci, MUP je morao progutati govna i zbog vjerodostojnosti prema schengenskim kontrolorima preuzeti krivnju na sebe. I lakonski prebaciti krivnju na Policijsku upravu Istarsku.

No, to je samo plod moje mašte o teoriji zavjere, koja pak počiva na mitu da su Istrijani toliko tolerantni da ni mrava ne bi zgazili, a kamoli migranta istukli. Ako zanemarimo činjenicu dokazivu brojkama, da je među istarskim policajcima najmanje policajaca rođenih u Istri, meni uopće nije strana pomisao da istarski policajac tuče migranta, baš kao što su istarski partizani poslije rata svoje dojučerašnje susjede bacali u fojbe ili kao što su istarski milicajci (pravi Istrijani) pendrecima razbijali glave mladićima koje bi 70-ih ulovili s đointom.

Pandur je uvijek pandur, bez obzira je li Istrijan, Hercegovac ili Slavonac.

I za kraj, nije da branim batinaše, ali ljudi s poštenim namjerama državne granice prelaze preko graničnih prijelaza a ne kroz šume.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa