Komentar dana Nenada Čakića

Po pitanju cijepljenja medicinskih djelatnika slažem se s Robertom Marušićem

9
Po pitanju cijepljenja medicinskih djelatnika slažem se s Robertom Marušićem

S kolegom i dobrim prijateljem Robertom Marušićem iz Buzeta rijetko kad nisam na istoj liniji, a i on je jedan od onih koji se često slažu s mojim dnevnim komentarima. Stoga ću na ovom mjestu, umjesto svog komentara o liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima koji se ne žele cijepiti, prenijeti njegov komentar s portala Istragram, čiji je Marušić glavni urednik.

"Svi oni zaposleni u medicini koji se ne žele cijepiti, široko im polje, rad i uspjeh u drugim zanimanjima! Doma!

Izabrati vojni poziv, školovati se, prisegnuti domovini je odluka, čin i izazov svake osobe koja je odlučila biti vojnik, dočasnik ili časnik. To znači biti prvi i u prvom redu kada nastane trenutak čuvanja domovine i nerijetko život položiti za nju.

Izabrati policijski poziv, školovati se, prisegnuti domovini i građanima da ćeš im vjerno služiti, i za njih i u njihovo ime i oružje upotrijebiti, je važna i snažna poruka koja prati karijeru svakog policajca.

Izabrati medicinski poziv. Postati liječnik, medicinski tehničar, sestra, specijalista medicine zahtjeva najprije odluku o životnom pozivu, testiranje znanja i potvrdu znanja u praksi što traje nemali broj godina. I priseže se na čuvanje života…

Kako se zove vojnik koji položi oružje bez borbe? Kako se zove policajac koji ne zaštiti potrebitog građanina? Kako se zove medicinski djelatnik koji odbija cijepiti se i cjepljenje? 

Ta mala zlatna količina tekućine koja je čovječanstvu nebrojeno puta od srednjeg vijeka do danas pomogla da živi i preživi, produlji ono najdragocjenije, život, zove se cijepivo!

Vojnik koji odbija pušku, ne može biti vojnik! Policajac koji odbija pištolj, ne može biti policajac! Medicinski djelatnik bilo kojega nivoa i ranga koji odbija cijepiti se, NE može liječiti i spašavati druge živote! 

Postoje razna zanimanja gdje se čini i radi što god je koga volja, ali kod gore navednih nema rasprave. Ni shvaćanja. Ni tolerancije. Ni razumijevanja. Pa usudim se izreći, ni demokracije.

Oni su vatrogasci koji ne žele gasiti vatru jer je vruća…

Doma. Da, doma moraju otići.  Sretno im i široko polje i rad u drugim zanimanjima…", napisao je Robert Marušić, a ja se u svemu slažem s njim.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa