Komentar dana Nenada Čakića

Ni Mirjana Galo ni Milan Rašula neće se prikloniti vladajućoj većini

3
Ni Mirjana Galo ni Milan Rašula neće se prikloniti vladajućoj većini

U Puli će se 3. listopada održati dopunski izbori za upražnjeno mjesto u Gradskom vijeću Pule, koje pripada jednom vijećniku iz redova srpske nacionalne manjine. Za 22. pulskog vijećnika na izborima će se boriti Mirjana Galo i Milan Rašula.

S obzirom da pulska vladajuća koalicija (NL Filipa Zoričića-Možemo-SDP) u Gradskom vijeću ima 11 vijećnika, a oporba (IDS i HDZ) 10 vijećnika, ako se vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine prikloni oporbi, vladajući više neće imati većinu u Vijeću, odnosno bit će izjednačeni po broju vijećnika s oporbom.

Bez obzira tko pobijedi na dopunskim izborima, Mirjana Galo ili Milan Rašula, čini se da će oporba u pulskom vijeću nakon 3. listopada imati jednog vijećnika više.

Iako je Milan Rašula, dugogodišnji član pulskog i županijskog vijeća srpske manjine, u nedavnoj izjavi za Glas Istre rekao da neće biti ničija moneta za potkusurivanje te da nema nikakvih obaveza prema IDS-u, nije tajna da je i emotivno i ljudski povezaniji s vijećnicima IDS-a nego s vladajućima. Uostalom, Vijeća srpske nacionalne manjine na svim izborima uvijek su javno podržavala IDS-ove kandidate.

Mirjana Galo je pak s pulskim Možemo! dva tjedna prije izbora razmijenila toliko teških riječi da mi je teško zamisliti bilo kakvu njezinu suradnju s pulskom vladajućom koalicijom. Podsjetimo, Mirjana Galo je kao tadašnja predsjednica pulskog ogranka Nove ljevice bila uključena u stvaranje zelene koalicije s Možemo! Pula.

„U toj koaliciji ima mnogo velikih prijevara, a naša je obaveza da upoznamo građane i građanke prije izbora o tome. Tražit ćemo danas od izbornog povjerenstva da ponište koaliciju za Pulu pod tim nazivom jer Nova ljevica ovdje ne participira ni sa čim, osim sa svojom 'markicom'“, rekla je Mirjana Galo dva tjedna prije izbora.

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa