Komentar dana Nenada Čakića

Saša Škrinjar iz Ližnjana kandidat za novog glavnog tajnika IDS-a?

0
Saša Škrinjar iz Ližnjana kandidat za novog glavnog tajnika IDS-a?

Imena budućeg predsjednika, pet potpredsjednika i svih članova budućeg predsjedništva IDS-a već su poznata. Jedina nepoznanica za sada je tko će umjesto Gioavannija Sponze biti novi glavni tajnik stranke.

Do sada se u IDS-ovim krugovima baratalo s nekoliko imena. Neki su navijali za Vilija Rosandu, ali nakon što je prihvatio dužnost predsjednika ZP Puljštine, ta opcija više nije izgledna.

Potom se kao mogući glavni tajnik spominjao novigradski gradonačelnik Anteo Milos, koji nije među kandidatima za potpredsjednika i 'sto godina' je već gradonačelnik, pa bi mu dužnost glavnog tajnika bila idealna odstupnica. No, kako je Milos u međuvremenu postao kandidat Bujštine za člana Predsjedništva i ta je opcija sada out.

Kao treći potencijalni kandidat u nekim se krugovima sada spominje Saša Škrinjar, predsjednik ližnjanskog IDS-a i predsjednik Općinskog vijeća Ližnjana, za koga, oni koji ga poznaju, kažu da je jedan od najsposobnijih IDS-ovih operativaca i najzaslužnijeg što se IDS prije četiri godine vratio na vlast u Općini Ližnjan.

Navodno u svom mobitelu ima imena svih 250 članova stranke u svojoj podružnici, koji ga na svakim izborima disciplinirano slijede poput vojske. Po načinu rada, mnogi ga uspoređuju s Emilom Soldatićem i Tedijem Chiavalonom, najboljim glavnim tajnicima u IDS-ovoj povijesti. Chiavalon mu je bio i glavni mentor dok je još bio na toj dužnosti.

O tome koliko je IDS jak u Ližnjanu svjedoči i činjenica da je IDS-ov Marko Ravnić na prošlim izborima bio jedini kandidat za načelnika. Saša Škrinjar inače je zaposlen u Vatrogasnoj Zajednici Istarske Županije.

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa