Komentar dana Nenada Čakića

Vodnjanski komunalni redar bez imalo empatije

4
Vodnjanski komunalni redar bez imalo empatije

U slučaju koji ću vam ispričati komunalni redar Grada Vodnjana tehnički, pa ako hoćete i pravno gledano, potpuno je bio u pravu. Ali je zakazao na ljudskoj razini, logičnom razmišljanju i empatiji. Ispravite me ako mislite da nisam u pravu.

Dakle, dvoje prijatelja, moja supruga i ja otišli smo u Vodnjan na ručak u Buffalo, koji je nadaleko poznat po svom roštilju, pa moja ekipa često, samo zbog Buffala, odlazi do Vodnjana.

S obzirom da na parkiralištu rezerviranom za goste restorana nije bilo mjesta, parkirali smo na velikom zemljanom parkiralištu, u neposrednoj blizini. Kako često boravim u Vodnjanu, u mobitelu već imam snimljen broj 709102 za drugu parkiranu zonu u tom gradu, koja se nalazi na istoj lokaciji, poslao sam sms, dobio potvrdu da sam platio sat vremena parkinga (4 kune) i otišli smo na ručak u Buffalo.

Kada smo završili i krenuli prema automobilu, zatekli smo komunalnog redara kako nam stavlja kaznu. „Hej, pa mi smo platili parkiranje“, kažemo mu i ja mu pokazujem sms poruku u mobitelu.

„Da, ali vi ste platili zonu 2, a ovo je zona 3“, kaže nam redar. „Pa još bolje, zar ne bi zona 3 trebala biti jeftinija od zone 2?“, upitah ga uvjeren da sam u pravu, jer je parkiralište na koje smo mi parkirali, za razliku od onog malo dalje, neasfaltirano“.

I onda nam redar pokaže znak (koji mi, nažalost, nismo vidjeli) da je zona 3 namijenjena samo za kamione i autobuse koji parkiranje plaćaju 30 kuna na sat. A mi, koji smo tamo parkirali, misleći da je to zona 2, od komunalnog redara Grada Vodnjana dobili smo kaznu od 100 kuna.

Naše obrazloženje da to nismo znali, da se nismo imali namjeru švercati jer smo uredno platili parkiranje i da tamo nikome nismo smetali, jer nije bilo niti jednog kamiona i autobusa, a ne sjećam se da sam ih ikad i vidio, komunalni redar nije htio uvažiti, već nas je uputio da se mailom žalimo Gradu Vodnjanu. To smo odbili, jer ne pada nam na pamet mailovima istjerivati pravdu za slučaj u kojem je potrebno samo malo dobre volje i empatije. Prijatelj će platiti 100 kune kazne, a 4 kune koje smo uredno platili za parkiranje također poklanjamo Gradu Vodnjanu.

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa