Komentar dana Nenada Čakića

Poziva li Jakovčić Kajina da se vrati u IDS?

3
Poziva li Jakovčić Kajina da se vrati u IDS?

U razgovoru za Glas Istre u kojem je podržao kandidaturu Dalibora Pausa za novog predsjednika IDS-a, počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić biranim je riječima govorio i o svom bivšem prijatelju i stranačkom kolegi Damiru Kajinu.  

Jakovčić je podsjetio da je u Buzetu gradonačelnik postao Damir Kajin koji je više od dva desetljeća bio u stranci uz njega kao uspješan potpredsjednik IDS-a, dok je u Brtonigli načelnik postao bivši član koji je iz stranke izašao samo radi poremećenih unutarstranačkih odnosa.

„Ima još takvih primjera u Istri, a oni samo dokazuju da mi imamo svoje biračko tijelo koje se na zadnjim izborima malo podijelilo, ali je opet svoj glas dalo nekome tko je blizak politici IDS-a, a da ne kažem da je IDS. Jer jedan Damir Kajin nikad neće postati SDP, on će uvijek ostati IDS i to je meni i svima potpuno jasno“, rekao je Jakovčić.

Iako je Jakovčić htio reći da se politički ukus većine Istrana nije promijenio jer i dalje glasaju za iste političare i sličnu politiku, njegova ocjena da će „Kajin uvijek ostati IDS“ može se protumačiti i kao poziv buzetskom gradonačelniku da se vrati u svoju najdražu stranku.

Iako je između Kajina i IDS-a razmijenjeno puno teških riječi, najčešće i najžešće mete njegovih kritika uglavnom su bili IDS-ovci, koji nakon rujanskog Sabora stranke više neće imati glavnu riječ. Uostalom, kako je krenuo u Buzetu, čini se da bolje surađuje s IDS-ovcima nego s listom koja ga je podržala za gradonačelnika.

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa