Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Pazinski IDS dao ponudu za koju su znali da će je Možemo! odbiti

1
Pazinski IDS dao ponudu za koju su znali da će je Možemo! odbiti

Pazinski Možemo! očekivano nije prihvatio ponudu IDS-a da zajedno formiraju većinu u Gradskom vijeću Pazina na način da dvije godine predsjednik Vijeća bude Marko Breščić iz IDS-a, a dvije godine Tanja Grubiša iz Možemo!.    

"Naša politička agenda je politička promjena i naši su birači i biračice glasali za promjene te bismo ulaskom u dogovore s IDS-om izdali svoju vjerodostojnost i lojalnost prema svojim biračima", odgovorili su iz Možemo! na IDS-ovu ponudu.

No, budimo iskreni, pazinski IDS odmah je znao da će njihova ponuda biti odbijena. Zapravo, oni su je vjerojatno i priželjkivali jer da je Možemo! prihvatio koaliciju s njima IDS bi postao suodgovoran za sve moguće loše poteze nove pazinske gradske vlasti. Zasluge za dobro ionako će ići isključivo novoj gradonačelnici Suzani Jašić.

Novi izbori za Gradsko vijeće sada su realnost i IDS-u je najvažnije bilo odgovornost za ponavljanje izbora prebaciti na nekog drugog.            

„Ukoliko predstavnici stranke Možemo! žele nove izbore jer im ne odgovaraju rezultati izbora u svibnju, neka to i jasno kažu. Od opcije koja mantra o transparentnosti i 'novim vrijednostima' u politici očekujem da se tako i ponaša, a ne da vodi prozirne političke igrice", kazao je prvi čovjek pazinskog IDS-a Davor Sloković nakon što su iz Možemo! Odbili njihovu ponudu za koaliciju.

 

 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa