Komentar dana Nenada Čakića

U Sv. Nedelji počele pripreme za primopredaju vlasti?

0
U Sv. Nedelji počele pripreme za primopredaju vlasti?

S prvim radnim danom 2020. godine Irene Franković, zamjenica načelnika Općine Sv. Nedelja, dužnost će obavljati profesionalno. Zamjenica načelnika Gianvlada Klarića napustila je posao učiteljice u OŠ Vitomir Širola Pajo Nedešćina i seli se desetak metara dalje – u općinsku zgradu.

Iako to još nitko ne želi službeno potvrditi, čini se da su u toj općini počele pripreme za primopredaju vlasti s načelnika na njegovu zamjenicu prije isteka mandata. Naime, prema zakonu, ako načelnik ili gradonačelnik odstupe s dužnosti nakon dvije godine i jednog dana mandata, njegov zamjenik ili zamjenica postaju (grado)načelnici bez raspisivanja novih izbora.

O tome da će se Klarić umiroviti nakon polovice drugog mandata dugo se špekuliralo po IDS-ovim kuloarima, pa zapošljavanje njegove zamjenice naslućuje da bi se to u srpnju ove godine moglo i ostvariti. Klarić je u šest godina svoje vladavine stabilizirao općinske financije i izgradio dječji vrtić pa upravljanje općinom svojoj mladoj zamjenici može prepustiti uzdignuta čela. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa