Komentar dana Nenada Čakića

Aco, ako ti je toliko neugodno raditi na HTV-u, zašto ne daš otkaz?

3
Aco, ako ti je toliko neugodno raditi na HTV-u, zašto ne daš otkaz?

„Neugodno mi je zbog uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a. To je velika sramota za ovu kuću! Neugodno mi je jer radim u ustanovi koja tuži vlastite i novinare drugih medija zbog kritike. Neugodno mi je što se tom prigodom troši novac vas koji plaćate pristojbu da bi se vodilo sudske procese protiv neposlušnih novinara. Neugodno mi je što se ponekad u HTV-ovim emisijama prikazuje program povijesno revizionističkog sadržaja. Neugodno mi je što su na HTV-u ukidane emisije javnog karaktera na štetu emisija koje smo radili u vlastitoj produkciji. Neugodno mi je kao novinaru što je u proteklih 10 godina u programima HTV-a bilo intervjua s premijerima, predsjednicima i ministrima koji su izgledali kao da te osobe razgovaraju same sa sobom u ogledalu. Neugodno mi je još zbog koječega, ali neću duljiti“, rekao je među ostalim, na početku svoje emisije 'Nedjeljom u 2' njen autor i voditelj Aleksandar Stanković.

Aco, ako ti je toliko neugodno raditi na HTV-u, zašto ne daš otkaz i odeš na neku privatnu televiziju. To bi bio pravi protest, demonstrativni odlazak s televizije u kojoj ti je toliko neugodno raditi.   

Naravno, Aco to neće učiniti jer mu je novac važniji od obraza i jer je na državnoj televiziji zaštićen poput ličkog medvjeda i tisuće sličnih uhljeba.

Nedavno smo imali primjere na jednoj francuskoj tv postaji i na jednom mađarskom portalu, gdje su novinari, u prvom slučaju nezadovoljni novim vlasnikom, a u drugom uređivačkom politikom, kolektivno dali otkaze. Stankovićeva tobožnja isprika gledateljima obična je mala predstavica za naivno gledateljstvo.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa