Komentar dana Nenada Čakića

Jeftini populizam novog pulskog gradonačelnika

3
Jeftini populizam novog pulskog gradonačelnika

Od novog pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji se i tijekom predizborne kampanje populistički dodvoravao svima - od krajnjih ljevičara do desničara, ništa manje populizma nismo očekivali ni u prvim danima mandata. Da me netko za okladu pitao koji će mu biti prvi potezi, već tradicionalno i predvidljivo gluparenje sa službenim vozilima obavezno bih uvrstio među prva tri.                

Naime, prema odluci pulskog gradonačelnika svi direktori poduzeća u gradskom vlasništvu, koji su službena vozila dosad koristili neograničeno, 24 sata dnevno i kroz cijelu godinu, od sada njima mogu raspolagati samo tijekom radnog vremena.

Ma genijalno, sada kada će službeni automobili svakog dana poslije 16 sati, te svake subote i nedjelje biti parkirani ispred upravnih ugrada Herculanee, Vodovoda i drugih komunalnih firmi, svi pulski problemi bit će riješeni. 

Novi pulski gradonačelnik se valjda boji da bi neki direktor sa službenim vozilom mogao otići na nedjeljni ručak s roditeljima. Kao što je on, s putnim troškom i dnevnicom - a to mu je bio prvi potez kao gradonačelnika - otišao na ručak kod svojih roditelja u Split.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa