Komentar dana Nenada Čakića

Nakon preuzimanja vlasti najvažnije je spojiti se na Telegram 

0
Nakon preuzimanja vlasti najvažnije je spojiti se na Telegram 

Ruska mobilna aplikacija za razmjenu poruka Telegram vrlo je popularna među teroristima, kriminalcima, preljubnicima i – političarima. Među kontaktima u mom mobitelu, imaju je gotovo svi IDS-ovci i HDZ-ovci. Ova aplikacija popularnost duguje svojim sigurnosnim postavkama, odnosno činjenici da koristi MTProto protokol, end to end enkripciju čime je trećim stranama potpuno onemogućeno presretanje poruka. Dodatno, aplikacija za još više sigurnosti nudi i opciju samouništenja poruka.

Slično kao kod Vibera, kada se neka osoba, čiji broj mobitela imate među svojim kontaktima, uključi u Telegram, vi dobijete obavijest o tome. Kod Vibera to je poruka 'Marko Marković se pridružio Viberu', a kod Telegrama 'Marko Marković se spojio na Telegram'.     

S obzirom da u svom imeniku imam većinu istarskih dojučerašnjih oporbenih političara, bilo mi je simpatično koliko se njih posljednjih dana spojilo na Telegram. Dakle, kada osvojiš vlast, najprije se spojiš na Telegram, a tek onda rješavaš kadrovske križaljke, poništavaš sporne ugovore, smanjuješ troškove i druge sitnice uobičajene kod preuzimanja vlasti.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa