Komentar dana Nenada Čakića

Kako će građanima pomoći onaj tko ni sebi ne zna pomoći?

5
Kako će građanima pomoći onaj tko ni sebi ne zna pomoći?

Na ovom panou za ljepljenje predizbornih plakata, na kojem svaka lista ima osiguranu poziciju za svoj plakat, tek je ispunjeno nekoliko polja. Deset dana prije izbora, ili većina listi još nema svoje plakate, što govori o njihovoj neorganiziranosti i šlampavosti, ili ih neće ni postaviti jer nemaju novaca.

Možda su te liste i kandidati koji nemaju novaca, i onda to još naglašavaju u kampanji, nekome i simpatični. Možda će im netko baš zbog toga, što javno ističu svoje siromaštvo, dati svoj glas.

Meni osobno u tome što se netko kandidirao na izborima, a nema novaca ni za deset plakata, nema ničeg simpatičnog. Čak naprotiv. Izborna kampanja je ozbiljna stvar i svatko tko se u nju upušta mora biti svjestan da to nešto i košta. Jer uostalom, kako netko misli upravljati gradskim ili općinskim proračunom, ako ne zna upravljati ni vlastitim financijama? Kako će građanima pomoći onaj tko ni sebi ne može pomoći?

I da ne bude zabune, ovdje ne pričamo o nekim strašno velikim novcima. S tisuću do tisuću i pol eura mogu se platiti plakati, pokoji baner, gostovanje na lokalnom radiju ili lokalnom portalu. S druge strane, za jedno vijećničko mjesto za četiri godine mandata na ime naknade iz gradskog ili općinskog proračuna dobije se od 2.500 do 3.200 eura. I svi ih uzimaju. Neki samo zbog te naknade i dolaze na sjednice vijeća. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa