Komentar dana Nenada Čakića

Istarski HDZ!? Što je to, neka nova stranka?

0
Istarski HDZ!? Što je to, neka nova stranka?

Pišući neki dan o tome kako se stranka Demokrati, koju je osnovao bivši SDP-ov ministar Mirando Mrsić, u Istri brendira kao Demokrati Istre (zbog čega ih mnogi miješaju sa strankom Damira Kajina, tim više što je Kajin na kraju i završio na njihovoj listi), komentar sam zaključio rečenicom: 'To je kao da se Kliman i dr. Hrstić počnu predstavljati pod nazivom nepostojeće stranke HDZ Istre ili Istarski HDZ'.

Na tu moju opasku jedan čitatelj poslao mi je fotografiju HDZ-ovog promidžbenog upaljača na kojem piše upravo to: 'Istarski HDZ'.

Što je to? Neka nova stranka poput HDZ BiH? I što im uopće znači pridjev 'Istarski' uz ime najjače hrvatske stranke? Zar se 'istarski' HDZ ideološki, programski i organizacijski po nečemu razlikuje od 'matičnog' HDZ-a? Da li su istarski zastupnici HDZ-a u Saboru ikada glasali drugačije od vrha stranke?

Najbolje da se sada sve nacionalne stranke u Istri počnu brendirati s pridjevom 'istarski', pa ćemo pored Demokrata Istre, imati Istarski HDZ, Istarski SDP, Istarski Most…

Inače, 1992. godine istarski SDP-ovci doista su htjeli da njihova stranka u Istri djeluje pod imenom Socijaldemokrati Istre, ali im je pokojni Ivica Račan tu ideju sasjekao odmah u korijenu.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa