Komentar dana Nenada Čakića

Istarski demokrati su na aparatima, a stranka Demokrati Istre ne postoji

3
Istarski demokrati su na aparatima, a stranka Demokrati Istre ne postoji

Uvažena i meni posebno draga kolegica Danijela Bašić Palković iz Glasa Istre pišući o potencijalnim kandidatima za gradonačelnike Pule i istarske župane, napravila je lapsus pa je za Maju Šarić i Divnu Radolović Rosanda napisala da su kandidatkinje Istarskih demokrata. Ovo je naravno lapsus, bolje reći tipfeler (koji će dok ovo pišem vjerojatno biti ispravljen) koji se svakome može dogoditi. A jedan od razloga je i što se Maja Šarić i Divna Radolović Rosanda predstavljaju pod imenom stranke koja ne postoji.

Naime, Istarski demokrati su stranka Damira Kajina i ta stranka postoji još samo na papiru, a njen bivši predsjednik Kajin sada nastupa sa strankom Demokrati, čije su kandidatkinje Maja Šarić i Divna Radolović Rosanda. Stranka Demokrati se u Istri (iz samo njima znanog razloga) predstavlja pod imenom Demokrati Istre, zbog čega dolazi do ovakvih zabuna i tipfelera.

Demokrati su stranka koju je osnovao bivši SDP-ov ministar Mirando Mrsić i to je naziv koji će pisati na izbornim listićima, pa mi nije jasno tko će imati koristi od ovakvog zbunjivanja birača. Naime, stranka Demokrati Istre ne postoji. To je kao da se Kliman i dr. Hrstić počnu predstavljati pod nazivom nepostojeće stranke HDZ Istre ili Istarski HDZ.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa