Komentar dana Nenada Čakića

Načelnik bez plaće? To je jeftini populizam najniže vrste

2
Načelnik bez plaće? To je jeftini populizam najniže vrste

Ni u ovoj predizbornoj kampanji ne manjka originalnih obećanja mladih nadobudnih političara. Meni je posebno zapelo za oko obećanje jedne mlade kandidatkinje za načelnicu općine da će, ukoliko bude izabrana, posao načelnice obnavljati besplatno, bez ikakve naknade, čak i bez one naknade koju primaju takozvani 'načelnici volonteri'.

Ovo nije ništa drugo nego jeftini populizam najniže vrste. Ja osobno ne bih volio živjeti u općini kojoj je na čelu osoba koja posao načelnika obavlja bez naknade. Kao što ne bih volio ići ni kod frizera bez naknade, niti bih volio da mi za radove u kući majstor radi besplatno. Mogao bih kod frizera besplatno primiti jedno šišanje, ali da se svaki put šišam besplatno dugoročno bi bilo neodrživo. Ili bi me frizer volonter s vremenom počeli šišati 'preko K' ili bi meni samom postalo nelagodno jer ne bih uvijek bio zadovoljan frizurom, a glupo bi mi bilo nešto reći kada znam da me šiša besplatno.

Osnova profesionalizma je da rad mora biti adekvatno plaćen, bez obzira je li riječ o frizeru, učitelju ili općinskom dužnosniku. Sve drugačije od toga je amaterizam, ali u onom najgorem obliku. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa